ЧА-ЧА-ЧА није увек ПЕСМА Три београдска насеља на ЦРНОЈ ЛИСТИ некретнина, а ЕВО И ЗАШТО

Које локације у престоници треба избегавати и на шта треба обратити пажњу при одабиру дела града за куповину стана?
1
Фото: Youtube Printscreen

– Потребно је бити изузетно опрезан при куповини станова у деловима града у којима иначе постоји проблем са инфраструктуром – упозоравају агенти за некретнине Милић Ђоковић и Урош Јовановић из агенције за некретнине.

Сагласни су да су то насеља преко Панчевачког моста – Борча, Овча и Крњача. Станови у ова три насеља имају исти проблем, који стаје у једну реч – канализација.

Становници насеља на левој обали Дунава годинама муку муче са канализацијом. Крњача је свега неколико километара удаљена од центра главног града, а ипак становници овог насеља деценијама живе уз загађене канале у које се изливају отпадне воде, фекалије, септичке јаме и смеће.

Милић Ђоковић истиче да при куповини стана треба бити опрезан по свим питањима – од земљишта на коме се налази зграда, преко начина грејања, па до инфраструктуре, преносе медији.

– Ми као народ не размишљамо довољно унапред. Купимо стан на лето, па се зими покајемо што нисмо купили стан са централним грејањем. Треба водити рачуна о свему – испричао је Ђоковић.

Он наводи да је проблем насеља на левој страни Дунава "стари проблем", али да често грађани нису свесни размера проблема око канализације – док се не уселе.

Наш саговорник такође прича да треба водити рачуна о земљишту, те саветује купце да проверавају земљиште "старим триком": да гледају да ли је дрвеће окренуто на исту страну.

– То је један стари трик којим се ваља служити, ако је дрвеће окренуто сво на исту страну, дакле земљиште није како треба – испричао је Ђоковић.

Урош Јовановић за Бизпортал каже да, када је реч о насељима у Београду која се не саветују купцима, једино може да тврди за три насеља на левој обали Дунава.

– Крњача, Овча и Борча једина су насеља која глобално, у смислу цела насеља, имају тај проблем канализације. За остатак престонице, постоје одређени делови насеља, неке зграде, које се не саветују, али то су појединацни случајеви и не важе за комплетна насеља – прича Јовановић.

Како каже, Крњача је насеље које је близу центра града, ближе од рецимо Земуна, те је негде очекивано да оно буде уређеније и да буде погодно за куповину.

– Због немања канализације, то, међутим, није случај. О питању инфраструктуре, посебно канализације, обавезно треба водити рачуна, то касније буде велики проблем – рекао је.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести