Фармерима по јуници 300.000 динара

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић упутио је јуче позив одгајивачима говеда са територије града Зрењанина, који су заинтересовани за набавку женских приплодних грла,

да се пријаве Одсеку за пољопривреду и рурални развој од 5. до 12. јуна. Средства подстицаја биће опредељена за набавку квалитетних (уматичених) високостеоних јуница сименталске расе. Број грла за које може да се поднесе пријава за субвенционисану набавку је од један до три.

Право на коришћење подстицајних средстава имаће физичка лица – носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са пребивалиштем и имовином на подручју Зрењанина, са активним статусом у 2015. години. Планирани износ подстицајних средстава је до 100 одсто од износа инвестиције, без ПДВ-а, а максимални износ субвенције је до 300.000 динара по грлу.

Подсетимо, Јањић је недавно, на Сајму пољопривреде у Новом Саду, потписао Споразум о увозу говеда из Аустрије са представником ДОО “Фрушкогорска” и то је један од првих резултата потписивања Меморандума о разумевању и сарадњи у области сточарства на нивоу министарстава пољопривреде Србије и Аустрије. Том приликом је најављено да ће Град увести 60 јуница сименталки.

- У више наврата сам говорио да смо пољопривреду препознали као грану која ће бити замајац развоја овог региона. Зато покушавамо да је развијемо на разне начине и кроз многе стимулације – поручио је Јањић.

Он је, после разговора са стручњацима из области сточарства, нагласио да морамо да увозимо најбољу могућу генетику, јер након тога можемо да произведемо добру храну и остваримо одличне резултате што се тиче говедарства, производње млека и меса.
Ж. Балабан

Где се пријавити
Пријаве за коришћење средстава подстицаја за набавку женских приплодних грла се преузимају у Одсеку за пољопривреду и руруални развој, Трг слободе 10, канцеларија 126. Детаљније информације се могу добити у овом Одсеку. Контакт особе су Стојан Краљ и Милош Ковачевић, телефон: 023/315-00-97, мобилни: 066/866-00-66, од 7.30 до 15 часова.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести