И ОН ЈЕ ЗАВОЛЕО ПЛАЗМУ Амбасадор Хил: Дегустирао сам много више "плазма" кексића него што бих смео (ВИДЕО)

Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил посетио је компанију "Бамби" у Пожаревцу, где је обишао нови производни погон, као и Центар за истраживање и развој (R&D центар), у које је заједно уложено више од 15 милиона евра.
1
Фото: Tanjug

Амбасадор Хил је поручио да му је велика част што је посетио фабрику "Бамби" и видео производну технологију, али и разговарао о развојном потенцијалу који ова фабрика има.

"Мислим да сам данас дегустирао много више 'плазма' кексића него што бих смео. То су заиста прелепи производи", рекао је Хил за Танјуг након обиласка фабрике.

На питање шта у Србији привлачи америчке фирме и инвестиције, Хил је истакао да је то пре свега српски народ.

"Срби су јако динамични људи, веома образовани. Мислим да ми можемо урадити пуно тога заједно, а сада постоји један моментум заједништва", рекао је Хил.

Додао је да САД виде Србију као будућег члана ЕУ и да приступ Унији може доћи брже него што многи мисле.

"Ми желимо да будемо спремни за то и видимо Србију као доброг партнера, а у то партнерство желимо да наставимо да улажемо и кад Србија уђе у ЕУ", рекао је Хил.

Фото: Tanjug

На питање да прокоментарише мере забране увоза робе из централне Србије на КиМ, које директно утичу и на пословање компаније "Бамби", Хил је навео да му није јасно како те мере могу помоћи.

"Што се тиче Косова и бојкота ових производа заиста то не разумем. Знам да моје колеге у амбасади у Приштини раде пуно како би се то питање решило", рекао је Хил.

Генерални директор компаније "Бамби" Драган Стајковић изразио је задовољсво због тога што је Хил, како је рекао, посетио "родни град једног од највољенијих брендова у региону".

"Посета је била јако добра. Причали смо о свему, о плановима, о томе колико је 'Бамби' била успешна фирма, а још је успешније након аквизиције Кока-Коле, 2019. године", рекао је Стајковић.

Истакао је да је амбасадора упознао и са инвестицијама и улагањима у нову производну линију и у R&D центар.

"Само једне године смо укупно уложили више од 15 милиона евра. Причали смо да 'плазме' нема у овом тренутку свуда у региону, иако је то можда примарно економско питање", рекао је Стајковић коментаришући одлуку власти у Приштини да забрани увоз робе из централне Србије на КиМ.

Компанија "Бамби" водећа је кондиторска компанија у региону Западног Балкана са историјом дугом преко 55 година, а послује на четири континента и у више од 20 земаља. Од јуна 2019. године компанија "Бамби" послује у оквиру Кока-Кола HBC групе, а до сада је у пожаревачку фабрику уложила нешто више од 15 милиона евра.

Сваки други кекс у Србији, али и сваки четврти који се поједе у Босни и Херцеговини и Северној Македонији произведен је у постројењима фабрике "Бамби".

Компанија добро послује и у Словенији и Хрватској где је "плазма" најбрже растући бренд у категорији кекса.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести