Има простора за ниже премије осигурања од аутоодговорности

БЕОГРАД: Народна банка Србије сматра да има простора за смањење премије осигурања од аутоодговорности, на основу расположивих података о учешћу штета у премији, саопштено је из централне банке поводом написа у медијима о трошковима премије осигурања од аутоодговорности и техничких прегледа.
automobili
Фото: pixabay.com

Истовремено, из НБС поручују Удружењу осигуравача Србије, у чијој је надлежности одлука о висини премије осигурања од аутоодговорности, да приликом доношења такве одлуке размотре све факторе и предлог доставе НБС на сагласност.

Медији су ових дана писали да технички прегледи у Србији само неколико месеци након поскупљења поново подижу цену својих услуга, правдајући то чињеницом да су им осигуравајуће куће смањиле зараду од продатих полиса ауто осигурања са 20 одсто на пет одсто.

У текстовима је навођено да је НБС пре четири године повећала обавезно ауто осигурање за 45 одсто, за шта је један од разлога био висока провизија коју осигуравачи дају техничким прегледима, и постављано питање зашто сада не појефтини ауто осигурање када је провизија коју дају техничким прегледима смањена на пет процената.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести