Инфраструктура железнице Србије запослила 43 нова радника

БЕОГРАД: Предузеће "Инфраструктура железнице Србије" запослило је 43 радника извршних служби на одређено време од годину дана, до полагања стручног испита, саопштено је данас из те компаније.

Новозапослени радници су до посла дошли након спроведеног јавног конкурса, а почињу да раде од данас и то у железничким чворовима Ужице, Суботица и Рума, где су, како се наводи у саопштењу, нови радници били и најпотребнији.

Посао су добила 24 отправника возова, који ће послове на одређено време до полагања стручног испита обављати у Суботици и Ужицу, а занимљиво је да се за посао отправника возова пријавило чак четири пута више кандидата неко што је тражено.

Поред отправника возова, од данас је у том предузећу почело да ради и 19 саобраћајно-транспортних радника, од којих је 16 примљено у Руми, а троје у Суботици. 

Пријем запослених реализован је уз сагласност Владе Србије, на основу образложеног предлога ове железничке компаније, а пријем запослених спроведен је с циљем увођења професионализације у пословање Друштва и подмлађивања постојећег кадра, узимајући у обзир чињеницу да је просечна старост у предузећу 46,3 године.

Крајем прошле године "Инфраструктура железнице Србије" је у радни однос примила десет високообразованих и стручних инжењера са потребним лиценцама, који ће радити на управљању пројектом изградње пруге за велике брзине Београд - Будимпешта, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести