Иновациони центар могућност младима да остану у Горњем Милановцу

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић данас је свечано отворио Регионални иновациони стартап центар у Горњем Милановцу.
nenad popovic
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Поповић је овом приликом изјавио да Милановац, као јак индустријски град, отварањем иновационог стартап центра има могућност да млади остану у том граду, да се инжењери који се школују у великим индустријским центрима врате, а са развојем и путне инфраструктуре, у Београду буду за 45 минута. 

"Они ће имати могућност да раде из овог супер модерног и иновационог стартап центра, не само са српским и европским компанијама, него са целим светом", додао је он.

Министар је до краја године најавио отварање још четири иновациона стартап цента, укупно осам у овог години, док ће до средине следеће године бити отворено још шест таквих центара. 

"Желимо да такве центре имамо по целој Србији, не само у великим универзитетским центрима и градовима са факултетима, већ желимо да омогућимо свим младима широм Србије и онима који желе да се баве иновацијама да у свом месту имају стартап центар и да ту остану да раде са најбољом опремом".

Према његовим речима, он ће имати пуну подршку владе Републике Србије, не само у финансијском и маркетиншком смислу, већ и сваком другом, поготово менторском.

Председник општине, Дејан Ковачевић захвалио је Поповићу што су оценили њихов пројекат као добар, а Горњи Милановац као средину која има и младе људе и добре компаније и препознали потенцијал њихове заједнице за нови вид развоја.

Он је изразио своје задовољство што се у Горњем Милановцу први пут дешава нешто што је будућност целе Србије, и нагласио да је отварање овог иновационог сатртап центра шанса за младе да развијају своје стартап компаније.

"Поред изванредне индустрије коју Горњи Милановац има, ово јесте шанса за младе да остану у Милановцу, одавде развијају своје компаније и да своја знања размењују са привредом", закључио је он.

У оквиру Програма за подршку отварању регионалних иновационих стартап центара Кабинет министра за иновације и технолошки развој издвојио је више од 40 милиона динара за реализацију овог пројекта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести