Јавни позив за градњу зграде на станици "Прокоп"

БЕОГРАД: Републичка дирекција за имовину објавила је јавни позив за градњу зграде жзелезницке станице "Београд Центар", као и паркинга и пратећих комерцијалних садржаја.
1
Фото: Youtube/ Al Jazeera Balkans

Држава ће уложити земљиште и омогућити градњу на већ изграденим објектима и парцелама у власништву Србије, а потенцијални партнери могу дати своје идејно решење и за зграду железницке станице са паркинг местима неопходним за несметано и функционисање зграде железничке станице у складу са урбанистичким параметрима и статичким ограничењима.

Надлежна тела и органи ће проценити да ли је могуће и потребно, по том идејном решењу мењати постојећи Урбанистички пројекат.

Циљ Републике Србије је да се изгради предметни комплекс, како би се добила функционална целина у градском језгру, истиче се у јавном позиву.

Понуда се може доставити на писарницу Дирекције, Краља Милана бр. 16, Београд, и то до 30. августа до 15.30 часова.

Отварање приспелих понуда извршиће се комисијски, а непотпуне и неблаговремене понуде неће бити разматране.

Услов за избор најповољнијег понуђача је позитивно оцењена студија оправданости из члана 114. Закона о планирању и изградњи.

Критеријум за избор најповољнијег понудаца је висина понудених улагања и време завршетка радова. 

Обавеза потенцијалног партнера је да прво приступи изградњи објеката јавне намене или да изградњи објеката јавне намене приступи истовремено са изградњом других планираних садржаја.

Јавни позив је доступан на сајту Републичке дирекције за имовину Републике Србије www.rdi.gov.rs, у делу Огласи.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести