Ји: У 2020. поново отварамо рудник "Ново Церово"

БОР: Компанија "Зиђин" почеће техничку обнову и проширење "Великог Кривеља" и "Јаме", техничку реконструкцију и проширење Топионице и поново покренути производњу у руднику "Ново Церово", највио је генерални директор "Сербиа Зиђин Бор Цоппер" Лонг Ји.
1
Фото: Tanjug

Ји је у новогодишњој честитки грађанима Бора и Мајданпека на сајту компаније навео да ће "Зиђин" уз, како пише, снажну подршку Владе Србије завршити техничку реконструкцију и проширење рудника у Мајданпеку.

Ји каже да ће ова година за ту компанију бити година изградње, а да је протекла била, како је рекао, пуна изазова.

"У поређењу са 2018. годином, повећали смо производњу катодног бакра 24 одсто, приходе за 45 одсто, оперативни профит 300 процената", наводи Ји.

Каже да је та компанија створила услове за запошљавање локалног становништва, а да је број запослених у 2019. повећан пет одсто у односу на крај 2018.

"Просечне зараде радника повећане су 22 одсто и сада износе 55 процената више од просечног национланог дохотка на нивоу Србије", додао је Ји.

Говорећи о безбедности и условима на раду, каже да су они значајно побољшани и да су повреде смањене 43 одсто у односу на 2018. годину.

Нова зелена површина проширена је, каже, на 110.000 квадратних метара.

У 2020. години Компанија ће наставити да ради на унапређењу производње и пословања, а додатно ће, каже, смањити трошкове и повећати продуктивност.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести