Михајловић и представници Светске банке о јачем регионалном повезивању

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са тимом Светске банке који је предводио Стивен Ндеагва, шеф Канцеларије у Србији о реализацији регионалног пројекта који за циљ има олакшање процедура за транспорт и трговину земаља Западног Балкана.
mihajlovic i svteska banka, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Михајловић је истакла да је овај пројекат важан за Србију која је посвећена регионалном повезивању.

„Када говоримо о друмском и железничком транспорту важно је не само да будемо транзитна земља, већ и да се повежемо са регионом. Поред инфраструктурних пројеката које успешно реализујемо, важно је да радимо и на уклањању нефизичких баријера како би транспорт робе и трговину између земаља Западног Балкана учинили ефикаснијом“, изјавила је министарка.

Представници Светске банке истакли су да је важно што је Србија препознала значај регионалне сарадње и повезивања изразивши спремност да подрже све активности како у оквиру овог регионалног пројекта, тако и кроз инфраструктурне пројекте које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

„Светска банка ће кроз овај регионални пројекат подржати активности које за циљ имају бољу интергацију региона, пре свега кроз мере за ефикаснији транпорт роба и бољи приступ тржишту. Наставићемо и да подржавамо реализацију инфраструктурних пројеката и реформи путева и железнице“, закључио је Ндеагва.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести