Михајловић на деоници Уб-Лајковац, радника нема

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре данас је ненајављено обишла радове на јединој недовршеној деоницу на Коридору 11 од Уба до Лајковца, али готово никога није затекла. 
1
Фото: mgsi.gov.rs

На овој деоници због пропуста извођача поново се гради 2,5 километара ауто-пута, али на 13 локација на којима треба да се изводе радове, радника и радова готово да није било. 

Главни извођач на овој деоници је кинеска компанија "Шангдонг", подизвођач је „Енергопројект“, надзор „Коридори Србије“, а пројектантски надзор Институт ЦИП.

"Данас се ради на свим градилиштима, ради се на источном и јужном крају Коридора 10, али нема радова на деоници Уб-Лајковац и то је неприхватљиво! Облишли смо 13 локација и затекли један багер и један камион. Због немара претходних извођача сада поново морамо да градимо овај део ауто-пута, а данас видимо да на градилишту нема никог", истакла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је додала да ће хитно контактирати с амбасадорком Републике Кине како би јој помогла да кинеска компанија "Шангдонг" убрза радове на овој деоници.

"У питању је новац грађана Србије који трошимо за градњу овог ауто-пута и мора да се ради 24 сата. Ако данас може да се ради у Грделици, онда може и мора и овде”, рекла је она, наводи се у саопштењу из њеног кабинета. 

Михајловићева је истакла да током јануара и јаких мразева није било могуће радити, али да данас нема ниједног разлога да се радови не изводе. 

Фото: mgsi.gov.rs

Деоница Уб-Лајковац дуга је укупно 12,5 км. 

Због великих пропуста извођача поново мора да се изгради 2,5 километара, а вредност радова на санацији овог дела је 1,2 милијарде динара. 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело је кривичне пријаве против свих одговорних лица на овој деоници. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести