Михајловић с кинеском компанијом о аутопуту БГ-Зрењанин 

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима кинеске компаније "Шандонг" о могућој сарадњи на новом пројекту изградње ауто-пута Београд-Зрењанин.
autoput automobili
Фото: Tanjug (D. Aničić, arhiva)

Михајловић је навела да је приоритет у овој фази реализације новог пројекта да се припреми комплетна пројектно-техничка документација, а да ће се у наредном периоду разговарати и о моделима финансирања.

На састанку, којем је присуствовао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, представници "Шандонга" истакли су да су спремни за интензивну сарадњу са владом у вези са могућом сарадњом на реализацији овог пројекта.

Пројекат изградње новог ауто-пута кроз Војводину, дужине око 66 километара, омогућиће спајање Београда, односно Борче и Зрењанина, и допринеће успешној реализацији започетих инвестиција и привлачењу нових у Зрењанину и Банату, наводи се у саопштењу министарства.

"Сарадња Србије и Кине у области инфраструктуре траје већ дуго, а сви пројекти које реализујемо са НР Кином раде се ефикасно и могу да буду пример многим другим улагачима у Србији", рекла је Михајловићева.

Јужни крак Коридора 10 до краја 2018,источни почетком 2019.

Јужни крак Коридор 10 према Македонији биће завршен до краја године, а источни крак према Бугарској у првом кварталу 2019. године, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

"До краја године ћемо аутомобилом моћи да прођемо јужним краком Коридора 10, као што смо и обећали", рекла је Михајловић у Дољевцу одговарајући на питања новинара.

Када је реч о источном краку, Михајловић каже да очекује да аутопут у Сићевачкој клисури буде завршен крајем јануара и да све буде завршено током првог кваратала 2019. године.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести