НАЛЕД: Закон није укључио све стране, КарГо потребан

БЕОГРАД: Иван Радак из Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) сматра да нису све заинтересоване стране биле укључене у писање измена Закона о превозу путника у друмском саобраћају, због чега сада таксисти протестују и траже гашење ЦарГо апликације, док велики број ЦарГо корисника указује да је ова апликација потребна на тржишту.
1
Фото: Tanjug

Он је гостујући на РТС-у рекао да се закон о превозу путника у друмском саобраћају не заснива на проценама и томе шта корисници желе, већ се гледало шта ће таксистима одговарати, саопштено је из НАЛЕД-а.

“Грађани се нису питали и зато се дешавају овакве ситуације и ово није нормално. ЦарГо има толико корисника да показује да је тржишту потребан”, оценио је Радак.

Он је додао да таксисти гледају Закон о друмском саобраћају, док са друге стране ЦарГо послује као удружење и пружа помоћ на путу својим члановима, што није такси превоз, тако да, како је рекао, то делује потпуно логично и легално.

Директор компаније ЦарГо Тећнологиес Вук Губеринић рекао је за РТС да се на његов позив да се оснује ново “поштено” такси удружење за три дана јавило више од 100 “поштених” таксиста који, како се наводи, не желе да буду део протеста и хаоса, већ желе да нађу решење.

„ЦарГо је једини за сада који је понудио решење за протест и малтретирање грађана. Ми ћемо помоћи такси предузетницима и поштеним људима да отворе ново такси удружење које ће се звати ''Нови таџи'' јер сматрамо да постоји простора да се нормално обавља и њихова делатност. ЦарГо ће им обезбедити бесплатан и нов софтвер“, рекао је Губеринић.

Он је додао да ЦарГо неће постати такси предузетник, нити такси превозник, већ ће само помоћи у оснивању удружења и понудити најсавременију апликацију за Нови таџи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести