Антић: Пола милијарде динара за енергетску ефиканост

БЕОГРАД:  Министар рударства и енергетике Александар Антић рекао је да ће пола милијарде динара, који су део буџетског фонда намењеног за енергетску ефикасност, бити искоришћени пре свега за финансирање пројеката у локалним самоуправама.
antich_eps_13
Фото: Танјуг (Видео)

"У највећем делу то су школе, вртићи и домови здравља. Новац ће ићи преко буџетског фонда, на основу конкурса на који се јављају локалне самоуправе за објекте јавне намене", казао је министар за РТС.

Када је реч о помоћи грађанима како би се у становима поспешила енергетска ефикасност, навео је да се уз помоћ Европске комисије и Европске банке за обнову и развој, ради на фонду који би имао за циљ да суфинансира пројекте енергетске ефикасности у становима, приватним домаћинствима...

Ради се, каже, о столарији, изолацији, термо-техничким сегментима за грејање, као и о набавци енергетски ефикасних уређаја за домаћинства.Антић је казао да је енергетска ефикасност у врху приоритета за Владу Србије и Министарство на чијем је челу.

"Чак смо дефинисали енергетску ефикасност као нови извор енергије јер дубоко верујемо да уштедама у потрошњи енергије можемо да обезбедимо неке недостајуће потребе за Србију", назначио је Антић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести