Додељене награде за пословну изврсност

БЕОГРАД: У Привредној комори Србије су предузећима и установама чији рад карактеришу посебан квалитет и пословна изврсност доделуене националне награде "Оскар квалитета 2019".
p
Фото: Tanjug / PKS

"Оскари" су додељени у три категорије: реални сектор, јавни сектор и организације ван територије Србије.

У категорији реалног сектора награђени су Општа болница "Медигруп" из Новог Београда, "Ресор" из Гаџиног Хана и "Беохемија" из Београда.

Специјална болница за рехабилитацију "Бања Ковиљача" апослутни је победник у категорији јавног сектора, док су награде за изврсност у истој категорији добили Ветеринарски специјалистички институт "Јагодина" и београдски Аеродром "Никола Тесла".
У трећој категорији, организација ван територије Србије, титула шампион изврсности је припала компанији "13. јул плантаже" из Подгорице и предузећу "Јордан кастингс" из општине Градачац из БиХ.

Помоћник министра привреде Александар Старчевић честитао је награђеним компанијама и навео да су победници прави пример куда и како треба да иде српска привреда, јер су показали како се подиже квалитет производа и услуга.

Министарство привреде, како је рекао, улаже велике напоре како би створило привредни амбијент погодан за интеграцију у европску и светску привреду, а то чини пре свега усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.

Преузели смо све релевантне техничке прописе ЕУ из своје надлежности, а стварањем одговарајућег привредног амбијента, обезбеђујемо предуслове за несметан пласман српских производа на јединствено тржиште ЕУ, односно подизање нивоа конкурентности српске привреде, рекао је Старчевић.

Душан Стокић, руководилац Центра за животну средину, техничке прописе, квалитет и друштвену одговорност у ПКС рекао је да се кроз приказивање најбољих примера доброг пословања у пракси и другим компанијама показује где могу да усмере инвестиције и стратешке одлуке како би се унапредио пословни амбијент у земљи.

Свечана додела признања организована је у оквиру 28. Форума квалитета и пословне изврсности којим се обележава Светски дан квалитета и Европска недеља квалитета.

Награда "Оскар квалитета" додељује се 25 година.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести