Ђорђевић: Запосленима у Јури обезбеђени сви услови за рад

БЕОГРАД: Запосленима у предузећу Јура у Нишу, након извршеног инспекцијског надзора и наложених мера инспектора рада, обезбеђена су заштитна средства - маске, рукавице, као и неопходна дезинфекциона средства, односно обезбеђен им је несметан рад, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Ђорђевић је навео да је у Јури обезбеђен несметан рад у складу са Уредбом о организовању рада у време ванредног стања и спровођења превентивних мера у области безбедности и здравља на раду.

Како је саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у складу са Уредбом, у производном погону Јуре у Нишу површине 11.237 метара квадратних, тренутно ради 70 запослених и приликом обављања посла наложено им је да држе одстојање од два метра, односно да на једној табли дужине око 4 - 4,5 метара ради један запослени, што радници и поштују.

Најављено је да ће инспектори рада наставити у наредном периоду да обављају ванредне и редовне инспекцијске надзоре на територији целе Србије ради контроле примене поштовања члана 4. Уредбе о организовању рада у време ванредног стања и спровођења превентивних мера у области безбедности и здравља на раду, а све у циљу заштите права запослених.

Сви послодавци, који не буду поступали према инструкцијама и наложеним мерама сносиће одговарајуће последице, у складу са законом, закључио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести