Ер Србија додаје два авиона у флоту

БЕОГРАД: Ер Србија планира да повећа своју флоту за још два авиона у 2020. години, тако да ће се укупни капацитет компаније увећати за 12 одсто током првог квартала 2021.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Генерални директор Ер Србије за комерцијалу и стратегију Јиржи Марек није рекао који ће тачно тип авиона бити додат у флоту српске авио-компаније наредне године.

Марек је додао да је Ер Србија прошла пут "од постојане еволуције, до скоро револуције", напоменувши како је ова компанија један од најбрже растућих превозника на југоистоку Европе, пише Exyuaviation.

Авио-компанији це требати додатни авиони и за нове руте планиране за 2020. са три аеродрома у земљи, а ове године Ер Србија је додала девети ербас А319 и током летњих месеци закупила бомбардијер ЦРЈ900, преноси Б92.

Ер Србија такоде планира да повећа и број чартер летова у наредној години.

Осим недавно најављених летова за Мароко, који би требало да поцну крајем марта, први пут ће бити употребљен широкотрупни "ербас А330", и то за чартер летове.

Авио-компанија ће тај авион са 254 седишта, који лети на редовној линији за Њујорк, користити на чартер летовима за Палермо средином фебруара, као и за Ђенову средином марта.

Ер Србија је у 2018. години имала 958 цартер летова и превезла 223.000 путника, а у овој години број чартер летова је прешао 1.000.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести