Ер Србија: Још више летова до Цириха, Франкфурта и Берлина

БЕОГРАД: Национална авио-компанија Ер Србија саопштила је данас да ће повећати недељни број летова до Цириха и Франкфурта због раста потражње.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Додатни летови до Цириха током овог лета почеће у јуну, док ће од 1. августа бити уведене додатне фреквенце до Франкфурта и Берлина.

Српски национални авио-превозник ће током јуна летети до Цириха до два пута дневно, док ће средином лета обављати и до три лета дневно.

Поред тога, почев од августа, Ер Србија ће летети 10 пута недељно до Франкфурта, уместо планираних седам летова, а до Берлина укупно 10 пута недељно, уместо шест.

Имајући у виду да је Ер Србија са обнављањем ограниченог броја летова из Београда почела још 21. маја, као и да су конкуренти на рутама ка поменутим немачким градовима одложили почетак летова за касно лето, па чак и рану јесен, српска национална авио-компанија са планираних укупно 20 летова недељно остаје главни превозник који ће повезивати регион са Франкфуртом и Берлином током наредних месеци.

„Настављамо да пажљиво пратимо ситуацију и да наш саобраћај проактивно прилагођавамо потражњи. Дестинације у Швајцарској и Немачкој изузетно су важне за нас, пре свега због великог броја српских држављана који живе и раде у тим земљама, али и због пословних људи и туриста“, рекао је Данкан Нејсмит, генерални директор Ер Србије.

Додао је да компанија помно прати све што се тиче укидања или продужавања ограничења у путовањима на свим дестинацијама до којих лети, и да ће у складу са тим променама даље прилагођавати ред летења.

Ер Србија је, после двомесечне паусе, почела са обнављањем саобраћаја до појединих дестинација у Европи и региону од 21. маја. Од 6. јуна поново су почели и прекоокеански летови између Београда и Њујорка.

Планирано је да од 15. јуна, у зависности од потражње и ограничења путовања, постепено обнови саобраћај из Београда до већег броја дестинација.

Од 16. јуна, Ер Србија ће почети са обновом летова из Ниша, а 30. јуна и из Краљева, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести