Фирме из Србије на Међународном привредном сајму у Тирани од 1. до 4. децембра

БЕОГРАД: Српске компаније из сектора металске, електро, хемијске, грађевинске, дрвно-прерађивачке и прехрамбене индустрије, фармације и логистике, представиће своје производе и услуге на Међународном привредном сајму у Тирани, који ће од 1. до 4. децембра окупити излагаче из 20 земаља, најавила је Привредна комора Србије.
sajam
Фото: sajam.net

ПКС и Развојна агенција Србије (РАС) организују наступ 32 наше фирме на Националном штанду Србије.

Сајам у Тирани је међу најзначајнијим и најпосећенијим манифестацијама у региону и одлична прилика за привреднике да промовишу своје производе, упознају нове трендове, унапреде постојеће послове и стекну нове контакте и партнере, како из Албаније тако и са других тржишта.

Већ су договорени  састанци са готово 100 албанских компанија које се баве увозом, дистрибуцијом и трговином, истиче руководилац Центра за регионалну сарадњу  ПКС Александар Радовановић.

На Националном штанду Србије површине 326 метара квадратних, представиће се:ALEKSANDAR MN, TEHNOGAMA, FEMAN, VALMAN, GEBI, RUMAPLAST, LEGAS GRUP, MILŠPED ALBANIJA, E-BOX LOGISTIC, NEVENA KOLOR, IGM MLADOST, ATM, POBEDA - MOTEL PREDEJANE, ASVEL PRO, WOODY WORLD, ZLATNI DELIŠES, FLUXTEĆNOLOGY, MY SPOON, ČABAR PLAST, EXXOL, UNIPLAST, MTM Sirela, BIOLAND, TEHNOMARKET, PINK, ćevabdžinice, ĆEMOS, FRAGMAT-COR, ES KOMERC, REVITA, MLEKARA ŠABAC, SUNCE MARINKOVIĆ, STING, STANTEĆ. 

Српске компаније традиционално учествују по 18. пут, а на сајму ће представити и чланице ИНВЕЈ групе из Србије. 

Албанија је значајно тржиште за српску привреду и бележи се вишегодишњи суфицит у размени са константним растом робне размене.

Робна размена прошле године била је већ за 23 одсто о у односу на 2020.  Спољнотрговинска робна размена између Србије и Албаније за девет месеци текуће године износила је 205,9 милион евра, што је за 18,2 милиона евра већа вредност од вредности размене у истом периоду 2021, наведено је у саопштењу.

Током 2021. године 1.113 привредних субјеката пословало је са албанским партнерима, а перспективни сектори за интензивнију сарадњу Србије и Албаније јесу пољопривреда, прехрамбена, металска, текстилна индустрија, као и индустрија пластике и намештаја.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести