Фолксваген у Канади гради фабрику батерија за електрична возила

СЕНТ ТОМАС: Фолксваген је данас објавио да планира да у Канади изгради велику фабрику батерија за електрична возила.
folksvagen
Фото: pixabay.com

Европски произвођач аутомобила саопштио је да ће Фолксваген група и њена компанија за производњу батерија ПоwерЦо, основати своју прву прекоокеанску гигафабрику за производњу батеријских ћелија у Сент Томасу, у југозападном Онтарију, пренео је АП.

Почетак производње планиран је за 2027. годину, а компанија је прошле године потписала споразум са канадском владом у циљу идентификације погодних локација за такав објекат у Канади.

Поред тога, биће истражени начини на које Канада може допринети Фолксвагеновим ланцима снабдевања батеријама, укључујући сировине и монтажу.

Провинција Онтарио је тим поводом прошлог месеца почела да обавља припремне радње најавивши и закон, који ће бити брзо усвојен, како би се дошло до што ефикасније припреме терена за "мега-локацију" од 1.500 хектара у југозападном Онтарију.

Покрајински министар за економски развој Виц Федели рекао је да би део те локације требало да се простире на две општине, али ће бити уклопљен у једну, како би били елиминисани бирократски проблеми у раду са две општине.

Канада је имала најмање 10 великих споразума у вези са електричним возилима у укупном износу од више од 12 милијарди америчких долара у протекле две године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести