Грађани до сада послали 35.000 коверти за наградну игру

БЕОГРАД: Грађани Србије послали су већ 35.000 коверти са фискалним рачунима и слиповима за наградну игру ”Узми рачун и победи 2020“.
uzmi racun, tanjug arhiva
Фото: Танјуг, архива

На адресу Контакт центра kontakt@uzmiracun.rs стигло је и више од 70 упита, а грађане највише интересује на коју адресу шаљу коверте, како да их правилно попуне и да ли су њихови рачуни исправни, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Адреса коју треба уписати на предњој страни коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020, док је с друге стране обавезно читко написати име и презиме, адресу као и контакт телефон пошиљаоца. Слање коверата је потпуно бесплатно.

Свака коверта треба да садржи најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова, минималне вредности од по 100 динара, не старијих од 1.септембра 2020. Фискалне рачуне и слипове не треба мешати у истој коверти - примера ради, коверта са 9 фискалних рачуна и једним слипом сматраће се неважећом.

О томе како препознати исправан фискални рачун и слип и који су одговори на друга најчешћа питања грађани се могу информисати на националном порталу www.uzmiracun.rs.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију Влада Србије још једном апелује на грађане да паковање и адресирање коверата обаве у својим домовима и попуњену коверту само убаце у најближе поштанско сандуче. Препоручује се да се затварање коверте са 10 рачуна обави чистих руку уз помоћ селотејпа или лепка како би се избегла и најмања могућа шанса за потенцијални контакт вируса са респираторним путевима, након чега поново треба опрати руке.

Додатно, грађанима се препоручује да плаћају безготовински кад год је то могуће, јер тако избегавају директан контакт с продавцем и новчаницама које иду из руке у руку. Притом дуплирају своје шансе за добитак, јер за десет плаћања картицом добијају 10 фискалних рачуна и још 10 слипова што је довољно за две коверте.

У саопштењу се наводи да учешће у наградној игри не подразумева никакво чекање у редовима, па чак ни улазак у пословницу поште с обзиром да се могу користити било које коверте и да нема потребе за куповином или лепљењем маркица, веће је довољно убацити исправно попуњен коверат у један од преко 1.900 поштанских сандучића који су доступни на отвореном широм Србије.

Веома је важно да се и у току борбе против сиве економије понашамо одговорно и савесно и не угрожавамо сопствено здравље и здравље људи око нас, што је у овом случају апсолутно могуће, поручује Влада Србије у саопштењу које је достављено медијима.

Наводи се и да је Влада омогућила грађанима да од 15. октобра могу слати коверте са фискалним рачунима или слиповима, а о тачним датумима извлачења, која ће бити организована у живом преносу на РТС, грађани ће бити ускоро обавештени. Иначе, организација наградне игре једна је од активности предвиђених Националним програмом за сузбијање сиве економије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести