Грчко-српски туристички форум

У оквиру Сајма туризма „Филоксенија 2018” у Солуну, одржан је Први грчко-српски туристички пословни форум у Конгресном центру „Јоанис Велидис”.
Uspešni poslovni susreti vojvođanskih privrednika u Solunu Foto: Privredna komora Vojvodine
Фото: Успешни пословни сусрети војвођанских привредника у Солуну Фото: Привредна комора Војводине

Форум је изазвао велико интересовање, како грчких туристичких привредника, тако и оних из Србије – на Форуму их је учествовало више од 100.

Организатор Форума била је Грчко-српска привредна комора за индустрију, туризам и мала и средња предузећа Северне Грчке, а значајну подршку и активно учешће је узела и Привредна комора Војводине. Војвођанску привредну делегацију, која је бројала близу 20 представника, предводили су председник ПКВ-а Бошко Вучуревић, заменица генералног секретара ПКВ-а Бојана Миљуш и виша сарадница у Удружењу услуга ПКВ-а Драгица Самарџић.

Пословне сусрете отворио је председник Грчко-српске привредне коморе Константинос Георгакос, који је том приликом указао на значај Пословног форума за будућу привредну сарадњу, и то не само у области туризма него и за целокупну привреду Грчке и Србије. Истакао је да је смисао Форума да се грчком тржишту презентује богата туристичка понуда Републике Србије и Републике Српске.

Учесницима Форума обратио се и генерални конзул Републике Србије у Солуну Синиша Павић. На пленарном делу, скупу су се обратили председник Грчко-српске привредне коморе за трговину и индустрију Симеон Цомокос, председник Сајма „Хелекспо” Анастасиос Цикас, представник Грчко-српске привредне коморе Северне Грчке у Србији Миливоје Милетић, председник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић. У свом обраћању, председник ПКВ-а Бошко Вучуревић истакао је да је Србија увек имала добру пословну сарадњу с Републиком Грчком у свим областима привреде.

– Посебну сарадњу имамо у области туризма, али недовољно економски развијену у односу на могућности – рекао је Вучуревић. – Грчка је омиљена дестинација за бројне туристе из Војводине, који највећим делом бораве у северној Грчкој. Иако број туриста из Грчке који посећују Србију, бележи раст и по броју долазака и по броју остварених ноћења, жеља нам је да се он повећа и надам се да ће Пословни форум и представљање туристичке привреде Србије и Војводине на Сајму туризма „Филоксенија” допринети остварењу тог циља.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести