Хејз травел купује пословнице Томаса Кука у Британији

ЛОНДОН: Независни ланац путничких агенција Хејз травел (Hays Travel) купиће све пословнице туроператера "Томас Кук" у Британији, чиме ће сачувати потенцијално до 2.500 радних места, саопштила је данас британска стечајна служба.
london
Фото: pixabay.com

Компанија "Томас Кук", најстарија путничка агенција у свету, пропала је прошлог месеца и отишла и принудну ликвидацију у Великој Британији, подсећа агенција Ројтерс.

Путничка агенција "Хејз травел" ће преузети свих 555 продајних места и тражиће да поново ангажује бивше запослене у малопродајном пословању "Томаса Кука", наводи се у саопштењу британске стечајне службе.

Овај споразум пружа могућности за поновно запошљавање значајног броја бивших радника ''Томаса Кука'' и обезбеђује будућност радних места у малопродаји, рекао је Џим Такер из компаније КПМГ.

"Хејз травел" је приватна компанија, у заједничком власништву генералног директора Џона Хејза и председнице компаније Ирене Хејз.

Седиште компаније, са 40-годишњим искуством у ориганизовању путовања, налази се у Сандерленду на североистоку Енглеске, а компанија је прошле године достигла промет од преко милијарду фунти (1,22 милијарде долара).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести