Хрватски Телеком кажњен са 3,78 милиона евра

ЗАГРЕБ: Хрватском телекому (ХТ) је правоснажном пресудом изречена казна од 28,1 милиона куна (3,78 милиона евра) јер није домаћем регулатору ХАКОМ-у доставио малопродајне цене по којима је у периоду између 2015. и 2016. године продавао своје услуге, извештавају хрватски медији.
mobilni telefoni pixabay
Фото: pixabay.com

То је највећа казна до сада изречена неком телекомуникационом оператеру у Хрватској, преноси Пословни дневник.

У закључку пресуде Високог прекршајног суда у Загребу наводи се да је ХТ продавао своје услуге по нижим ценама и тако привлачио нове кориснике. Те цене су се углавном тицале пакета с уговорном обaвезом на 24 месеца.

Будући да је реч о телеоператору значајне снаге на хрватском тржишту, ХТ је својим поступцима угрозио фер тржишно надметање. Суд је одлуку донео на основу документа десетак приватних корисника којима су продате разне услуге и пакети услуга, а да те цене нису достављене регулатору.

Из ХТ-а су одговорили да су пресуду тек примили и да анализирају даље правне кораке.

"У сваком случају, сматрамо да висина казне, с обзиром на прекршај који нам се ставља на терет, није примерена. Наиме, прекршај који се ставља на терет односи се на пропуст у достави ценовника ХАКОМ-у за једну од тарифа у 2015. години", наводе из ХТ-а и додају да компанија континуирано мења тарифе и да о томе уредно обавештава ХАКОМ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести