Издата грађевинска дозвола, Прокоп готов за 18 месеци

БЕОГРАД: „Инфраструктура железнице Србије" као инвеститор добила је грађевинску дозволу за изградњу станичне зграде у станици Београд Центар, потврдило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
p
Фото: Tanjug/ Video arhiva

Уз дозволу, добијена је и сагласност на прикључење на електродистрибутивну мрежу, плаћене су обавезе за градско грађевинско земљиште, чиме су испуњени сви услови за почетак радова на изградњи станичне зграде те станице.

Нова зграда железничке станице у Београд Центру имаће површину од око 5.600 квадратних метара и у потпуности ће одговарати потреби пријема и отпреме путника.

Наводи се да ће нова зграда станице задовољити највише стандарде у путничком железничком саобраћају.

Перонски део ће бити повезан са станичном зградом, биће постављени лифтови, ескалатори и конвејери, а путници ће добити нове чекаонице, благајне и друге садржаје неопходне за функционисање путничког саобраћаја.

У новој станичној згради и део железничког особља добиће савремене и функционалне услове за рад.

Нова станична зграда пројектована је да пружи потребне савремене сервисне услуге пријема и отпреме путника, као и технолошких функција запослених.

Рок за завршетак радова на изградњи нове станичне зграде у Београд Центру је 18 месеци, па би нови објекат у Прокопу требало да буде завршен почетком 2024.

Радове на изградњи овог објекта недавно је за почетак августа најавио председник Србије Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести