Изградња новог погона сигурност за раднике Железаре

СМЕДЕРЕВО: Изградња новог постројења Агломерације у Железари, која је данас почела, значајна је за унапређење производње и смањење загађености животне средине, кажу запослени у смедеревској фабрици и истичу да нова инвестиција кинеске компаније ХБИС Група Србија значи додатну сигурност за раднике.
zelezara smederevo, tanjug
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Директор Агломерације у Железари Томислав Грандовић каже да је она значајна за то постројење и целу фабрику и да ће помоћи не само да се побољша производња у том погону, већ и да се ублаже ефекти тзв."прљаве технологије".

"Биће савремени уређаји за пречишћавање, неће бити високог загађивања, а уједно ћемо смањити и трошкове производње", навео је Грандовић.

Додаје да су радници задовољни и да су доласком кинеског инвеститора добили сигурност после неизвесности и тешке ситуације у којој су били годинама.

"Међутим, од првог дана доласка ХБИС групе било је јасно да је ово дугорочан посао и да ће наш послодавац овде остати много дуже него што је ико планирао, а то је јасно и после данашње инвестиције", рекао је Грандовић.

Радник Дејан Гончић каже да изградња новог постројења даје нову сигурност њему, његовој породици и свим радницима Жлезаре, али и Смедереву и околним местима.

"Нова технологија ће смањити загађеност што је важно за оближња села", казао је Гончић.

Изразио је задовољство односом послодавца из Кине према радницима истичући да је од првог дана коректан и да запослени у Железари у том смислу "немају никаквих проблема".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести