И Србин Зоран Богдановић у трци за Краш; Кока-Кола ХБЦ: Неистина

ЗАГРЕБ, БЕОГРАД: Компанија Кока-Кола ХБЦ демантовала је писање хрватског портала Пословни дневник да се на најновијој листи првих 10 власничких позиција Краша, нашао још један српски бизнисмен, Зоран Богдановић, чије име и презиме прво асоцира на главног извршног директора компаније Кока-Кола ХБЦ, са седиштем у Швајцарској.
kras
Фото: Printscreen

Поводом објаве да је извршни директор компаније Кока-Кола ХБЦ Зоран Богдановић један од купаца акција компаније Краш, желимо да вас обавестимо да је та информација у потпуности неистинита, наведено је у саопштењу Компаније Кока-Кола ХБЦ достављеном Танјугу.

Подсећамо, према писању хрватског портала Пословни дневник, на најновијој листи првих 10 власничких позиција Краша, која се односи на стање закључно с уторком, нашао се још један српски бизнисмен, Зоран Богдановић.

То име и презиме, како пише Пословни дневник, прво асоцира на главног извршног директора компаније Кока-Кола ХБЦ са седиштем у Швајцарској.

Вероватноћа да је управо тај менаџер, рођен у Пожеги, избио на 10. место листе са купљених 8.000 деоница Краша постоји с обзиром на то да се његово име последњих месеци појављивало у вестима вези преузимањем кондиторских компанија у региону, наводи Пословни дневник.

Портал подсећа да је баш Кока-Кола ХБЦ пролетос преузела Бамби, водећу кондиторску компанију у Србији и то од Мид Еуропе, фонда чије се име протекле две-три недеље спомињало и у спекулацијама око Краша.

Пословни, међутим, наводи да ОИБ наведен уз 10. позицију на топ листи Крашових деоничара показује се да је реч о предузетнику из Загреба, власнику два предузећа за трговину и услуге, АБЦ Туризам и Бон-Тон.

Према подацима од уторка, српски предузетник Небојша Шарановић повећао је свој пакет у односу на претходни дан за 10.122 дионице, што значи да је у његовим рукама завршило 52 одсто волумена трговања.

Његов Капа Стар Лимитид тако је власник нешто више од 260.000 дионица односно 17,35 одсто Краша.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести