Кнежевић отворио сајам у Зрењанину - „ЗРБИЗНЕТ - повежи се“

ЗРЕЊАНИН: Министар привреде Горан Кнежевић отворио је данас сајам „ЗРБИЗНЕТ - повежи се“ у Зрењанину, поручивши да министарство које води подржава све скупове којима је циљ да развијају дух предузетништва, као и мала и средња предузећа.
Knezevic na Sajmu u Zrenjaninu/Fonet
Фото: FoNet

Министар је рекао да у Србији данас послује више од 360.000 малих и средњих предузећа која запошљавају око 900.000 људи.

Након успешно завршеног пројекта Деценија предузетништва, пројекат је продужен на Деценију предузетништва, у оквиру које ће се бројним програмима подржати мале и средње фирме, саопштило је министарство привреде.

"Хоћемо да продужимо нашу сарадању и подршку малим и средњим предузећима, јер желимо да они буду мотор привреде. Они то већ и сада јесу, а ми им пружамо шансу да се даље развијају. Имају огромну шансу са великим инвеститорима који долазе, јер они траже кооперантску и добављачку мрежу, тако да их треба повезати и са њима", рекао је Кнежевић.

Министар је подсетио да је Влада Србије у оквиру пројекта Деценија предузетништва, ове године издвојила 18,2 милијарде динара за мала и средња предузећа, од чега је 7,6 милијарди неповратних средстава, а одвојено је и више од 500 милиона евра за повољне кредите.

Зрењанинску „ЗРБИЗНЕТ - повежи се“ организовали су Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина и Град Зрењанин, а трајаће 29. и 30. септембра 2017. године, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести