Комерцијална банка једина може да финасира развојне пројекте

БЕОГРАД: Председник ИО Комерцијалне банке Владимир Медан изјавио је да је та банка 2019. године померила све параметре пословања и остварила нови рекордан резултат.
komercijalna banka, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Ојачали смо капиталну основу и обезбедили да банка може да прати све значајне пројекте из плана развоја Србије за наредних пет година. Комерцијална банка је једина домаћа банка која својим капацитетом може да финансира и прати развојне пројекте који се буду реализовали наредних година у Србији и региону", рекао је Медан за Вечерње новости.

Према његовим речима, Комерцијална банка је једина банка која има ћерку банку у региону, а укупан капитал увећан је за 17 одсто и порастао је, са 64 милијарде, на 75,3 милијарде динара.

Упитан да ли држава може да буде добар газда у банкарству, Медан истиче да је постављање питања власништва теоретско питање и да је кључ да ли се институцијом руководи на добар или лош начин.

Ипак, он додаје да је питање разуђености капитала у банкарској структури питање стабилности и независности приликом доношења одлука, будући да није добро да неколико приватних власника буду власници банке.

Када се ради о приватизацији банке, Медан каже да је то питање за акционара који одлучује о свом капиталу.

"Одлуку ће акционар донети у наредном периоду. Битно је рећи да је банка стабилна, сигурна и да остварује профит", рекао је Медан.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести