Костић: Куповина Горењске логичан след активности МК групе

БЕОГРАД: Председник МК групе Миодраг Костић изјавио је да та група послује са великим успехом, о чему, како је навео, сведочи и недавна куповина Горењске банке.
miodrag kostic, MK grupa Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"МК Група, на чијем сам челу 35 година, одавно је са својим пословањем у ЕУ, јер се преко 50 одсто наших извозних активности реализује на том тржишту. Овом аквизицијом (куповином Горењске банке од стране АИК банке) је наша трећа дивизија, тј. банкарство уведена на европску мапу", рекао је Костић у интервјуу за "Блиц".

Он је истакао да чест случај да стране банке долазе у Србију, али је било неочекивано да једна домаћа банка искорачи по први пут у Европу и купи једну европску банку. 

"Међутим, ако се зна да је АИК банка најпрофитабилнија банка у Србији и да је већ четири године заредом препозната као најбоља комерцијална банка у Србији од стране реномираног британског магазина 'Интернешенел бенкер', овај искорак у Европу за нас представља логичан след наших пословних активности", додао је он, објављено је на сајту листа.

На питање београдског дневника да ли је МК Група једнако Миодраг Костић, он је одговорио да је "МК Група њених 7.000 запослених". 
"У јануару смо обележили велики јубилеј, 35 година успешног и одрживог пословања. Истичем одрживог, јер је сложићете се, неодрживо да систем од 75 компанија, 7.000 запослених и милијарду евра досадашњих инвестиција, постиже одличне резултате на бази одлука само једног човека", додао је Костић.
На молбу да прокоментарише гласине да није у земљи, да се пензионисао и да му је здравствено стање нестабилно, Костић је нагласио да то није тачно и да се на такве неистине и не обазире.

"Осећам се одлично и веома задовољно због успеха МК Групе и не дозвољавам да ми ишта поквари тај осећај", казао је Костић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести