Мали и амбасадор Кацумата о јапанским инвестицијама у Србији

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са новим амбасадором Јапана у Србији Такахитом Кацуматом о јапанским инвестицијама у Србији, саопштило је Министарство финансија.
Mali i ambasador Kacumata Foto: Tanjug/video
Фото: Мали и амбасадор Кацумата Фото: Танјуг/видео

Министар Мали је нагласио да су јапанске инвестиције од изузетног значаја за Србију, и додао да наша земља жели да има још више јапанских компанија, технологије и знања.

Он се посебно захвалио амбасадору на инвестицији јапанске компаније Тојо тајерс вредној 382 милиона евра, која је крајем прошле године почела изградњу погона за производњу аутомобилских и камионских гума у Инђији.

Мали је додао да је посебно значајно и најављено улагање јапанске компаније Нидек, која планира да инвестира велики новац у изградњу нове фабрике за електричне моторе у Србији.

Амбасадор Кацумата је истакао да му је посебно драго што јапанска компанија Иточу учествује у јавно - приватном партнерству уређења депоније у Винчи, јер је то пројекат од огромног значаја за заштиту животне средине у Београду и Србији.

Саговорници су разговарали и о обележавању 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и Јапана, што ће бити одличан повод за додатно јачање односа две земље.

Председник Србије Александар Вучић претходно је упутио позив јапанском цару да тим поводом посети Србију.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести