Мали: О решењу за фриленсере за седам дана

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се разговори са представницима фриленсера о наплати пореза одвијају у добром смеру и да ће за недељу дана, након још неколико састанака, бити изнето решење за њих.
mali
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Упитан да прокоментарише шта је договорено на састанку између Владе Србије и фриленсера, Мали је одговорио да је фер с његове стране да о детаљима састанка не говори док се преговори не заврше.

"Не бих желео да било шта говорим о чему смо разговарали и како смо разговарали, управо због тога што су разговори у току. То је одговорно с моје стране. Начин на који ћемо водити разговоре и на који водимо разговоре је у добром духу", рекао је Мали новинарима након потписивања уговора са ДФЦ-ом.

Додаје да је испуњено оно што је договорено на претходном састанку, а у наредних неколико дана, каже Мали, биће низ састанака са Пореском управом.

"Договорили смо се да до краја следеће недеље седнемо поново са представницима фриленсера за сто да видимо шта су детаљи. Крећемо у ту врсту анализе постојећег стања, тако да за седам дана имаћемо одговор на питања фриленсера и тада ћемо их јавно изнети", рекао је Мали.

Након недавног састанка између Владе Србије и фриленсера, пореске управе из више градова у Србији обавестиле су оне, који су у поступку пореске контроле по питању прихода из иностранства, да се обустављају сви порески поступци према њима, док су у току преговори о ресавању питања наплате пореза за фриленсере.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести