МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ ОД 18. ДО 23. МАЈА У НОВОМ САДУ Најбоље од светске пољопривреде стиже у Српску Атину

Највећа сајамска манифестација у Србији и једна од најзначајнијих сајмова из области аграра у региону - Међународни пољопривредни сајам биће одржан на Новосадском сајму од 18. до 23. маја, речено је на конференцији за новинаре на Новосадском сајму.
а
Фото: Новосадски сајам

На овој манифестацији учествоваће више од 1.200 излагача из Србије и више од 40 земаља, а Партнер је Европска унија.

- Овогодишњи Међународни пољопривредни сајам има снажну подршку Европске уније која је Партнер приредбе, а окупиће више учесника него прошле године - рекао је генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић. - Посетиоци ће бити у прилици да виде најновија достигнућа из свих области излагања, добију информације о одрживој пољопривреди, зеленим технологијама... Традиционално, ову приредбу подржало је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, које је и покровитељ Изложбе стоке, а подршка је стигла и од Покрајинске владе и Града Новог Сада.

Појединачне улазнице коштају 800 динара, за колективне посете 600 динара, а за колективне посете ђака и студената, децу од 7 до 14 година и пензионере - 400 динара

По речима заменице амбасадора Делегације Европске уније у Србији Пламене Халачеве, ЕУ пружа снажну подршку пољопривреди и пољопривредницима у Србији, а корист имају сви грађани Србије.

- ЕУ је највећи пратнер Србије када је у реч о пласману хране, а финасијска подршка ЕУ усмерена је ка томе да произоди из Србије буду конкурентнији на тржишту - рекла је Пламена Халачева. - Подршка ЕУ пољопривредном сектору Србије одвија се кроз ИПАРД програме и до сада је било 15 јавних позива и потписано је 1.400 уговора. Нови ИПАРД 3 програм српским пољопривредницима доноси више могућности, а главни циљеви подршке у оковиру програма су повећање конкурентности пољопривредника, очување биодиверзитета и подршка руралним подручјима.

Фото: Новосадски сајам


Трактор за купљену улазницу

На 91. међународном пољопривредном сајму посетиоце с купљеним улазницама и ове године очекује вредан поклон. Дародавац у Поклон-игри је Компанија Ките ДОО, а најсрећнији посетилац постаће власник  трактора „џон дир” 5045д. Купон са именом срећног добитника/добитнице биће извучен у четвртак, 23. маја, у 17 часова.


Током шест сајамских дана посетиоци и стручна публика биће у прилици да виде наступ најзначајнијих компанија и малих произвођача из Србије и света у свим сегментима приредбе, упознају се с најактуелнијим темама из области аграра, достигнућима у производњи, размене знања и искуства. Поред самосталног наступа, привредне неких земаља представиће се на колективним изложбама. Биће одржана и Изложба пољопривредне механизације, пратеће опреме и резервних делова, на којој ће бити изложено низ новитета, а на Националној  изложби стоке с Изложбом генетских потенцијала биће изложена говеда, коњи, овце, козе... Изложба органских и производа са ознакама географског порекла и „Српски квалитет”, пива занатских произвођача као и других прехрамбених производа...

У Конгресном центру „Мастер” биће одржан велики број стручних и пословних скупова – конференција, форума, промоција, презентација... Оцењивање квалитета производа статовало је још у фебруару и биће завршено током сајма, а најбољима ће признања бити уручена у четвртак, 23. маја.

Капије Новосадског сајма отворене су од 18. до 23. маја од 9 до 19 часова. Појединачне улазнице коштају 800 динара, за колективне посете 600 динара, а за колективне посете ђака и студената, децу од 7 до 14 година и пензионере - 400 динара. Породични дан је среда, 22. мај, а тада цела породица, с децом до 14 година, без обзира на то колико их има, сајам може посетити уз једну улазницу купљену за 800 динара.

Д. Млађеновић

 

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести