Михајловић: 2021. изградња брзе саобраћајнице Сомбор-Кикинда

СОБОР: Реконструисани државни пут, првог Б реда, од Сомбора ка Бачком брегу, који је завршен у року, значајан је јер ће омогућити отварање граничног прелаза Бачки брег за теретни саобраћај до пет тона, изјавила је министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је заједно са директором Путева Србије посетила ову деоницу пута у Сомбору.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

У реконструкцији регионалних и локалних путева у овом округу, не само у Сомбору, у претходне четири године, рекла је Михајловић, уложено је више од 1,2 милијарде динара.

"То ћемо наставити да радимо из новог инвестиционог циклуса, односно из новог пројекта рехабилитације 5.000 километара путева. Само у овом округу причамо о преко 300 километара локалних путева које ћемо реконструисати захваљујући Влади Србије и Путевима Србије", рекла је Михајловић.

Она је најавила да ће до краја године бити завршена пројектно-техничка документација за брзу саобраћајницу од Сомбора до Кикинде и ка граничним прелазима, а када то буде завршено, онда ће бити створени услови за проналажење модела финансирања.

"У плану је да 2021. године почнемо изградњу. Причамо о повезивању Румуније, Србије и Мађарске, односно о брзој саобраћајници од Сомбора до Кикинде и ка граничним прелазима. Реч је 173 километра пута, а процена је негде око 835 милиона евра", рекла је Михајловић.

Она је навела да је заједничко обећање да ће Путеви Србије да обезбеде да до краја године буде завршена пројектна документација за ту саобраћајницу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести