Михајловић: Радници Геокса ће имати посао

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врању да је држава свесна проблема које Геокс има на глобалном нивоу, да разговра са представницима те италијанске компаније као и са инвеститорима, и да ће учинити све да запослени имају посао.
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

"Држава ће обезбедити довољан број радних места за све. Геокс је иако је у Србији пословао добро, имао огромне глобалне проблеме и за очекивати је да прави другачију организацију. Али оно што је најважније је да ће држава обезбедити посао, а како се послодавац зове то је мање важно и то сам рекла и људима у очи", рекла је министарка новинарима у Врању, након разговора са грађанима о проблемима које имају.

Према њеним речима, још нису завршени разговори са представницима Геокса и зато не може да каже да ли остају у Врању или не.

Обезбедићемо свима посао, без обзира како се звао послодавац, рекла је Михајловић.

Михајловић је новнарима које је занимала диверсификација руте гаса, рекла да је важна и диверсификација добављача како Србија никада не би зависила од тога да ли ће јој неко доставити гас или неће.

Подсетила је да је у току завршетак израде тендерске документације за изградњу гасовода Ниш-Димитровград и да ће током септембра почети радови.

"За нас је то важно као у саобраћају - као што хоћемо да се повежемо са целим регионом да будемо незаобилазни. Није то само Врање, везиваћемо се и за Румунију и БиХ, јер је то једини начин да опстанемо и будемо гасно стабилни", рекла је Михајловић.

Према њеним речима, важно је и да људи у Србији почну да више користе гас од других енергената.

Додала је да ће држава због тога учинити све да субвенционише грађане да пређу на гас јер би по прорачунима то коштало, уз прикључак, од 780 евра и 3.000 евра.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести