Михајловић: Радови ће бити у року, безбедност на првом месту 

ВЛАДИЧИН ХАН, КРЖИНЦЕ: Министарка грађевине Зорана Михајловић изјавила је да очекује да јужни крак Коридора 10 буде готов у року, али да ће, с обзиром да је безбедност најважнија, оставити да о томе последњу реч дају извођачи.
Koridor 10/Zoran Zestic
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловићева је рекла да се очекује да радови на источном краку буду завршени у априлу или мају наредне године.

Министарка у Кржинцима, где је привремено пресељен њен кабинет, каже да би волела да је јужни крак, на којем би радови требало да буду готови до краја године, већ сада готов, али да је безбедност на првом месту, те да је зато захтев Коридорима Србије и извођачима био да такви проблеми не смеју да постоје.

Коридор 10 мора бити такав да бисмо га пустили и то не само због садашњег времена, већ и због година које нам долазе, јер једног дана не желим да се нешто деси. Морамо да водимо рачуна о томе. Јако смо близу, пар недеља горе или доле, не мислим да је проблем када се овако ради, каже Михајловић.

Наводи да се на јужном краку до сада много урадило, да је велики новац држава уложила у изградњу јужног крака на којем је од 26 километара, асфалтирано 24,3.

Тешке су ствари на којима се сада ради, истиче министарка и наводи да се уверила да се на косини 2 ради 24 сата, као и на делу магистралног пута, а да је решена косина 5, на којој је био проблем пре извесног времена.

Чини ми се да на Грделицу увек обратимо пажњу када су проблеми и ми сви знамо да су овде били озбиљни проблеми, али будући да се овај Коридор толико дуго гради, на крају се заиста виде ствари које можда пре 10 година нису урађене на прави начин. Не би се десила косина 5 или 2 да су неке ствари давно завршене, наводи министарка.

Из тог разлога истиче да је за то да се пут квалитетно заврши и очекује да то буде у року, али са друге стране пушта и Коридоре и извођаче да они кажу последњу реч о томе.

Према њеним речима, Коридор 10 је од националног интереса, јер повезује север и југ земље и спаја нас са европским коридором, те нам омогућава боље повезивање и бољи живот.

Од националног значаја је да га што пре завршимо, у Грделици имамо још километар, али тежак километар и то је оно што мора што пре да се заврши, каже министарка и додаје да се Коридор 10 ради 30 година, те да се о њему више причало, него што се радило.   

Говорећи о раду привремено измештеног кабинета након три дана, Михајловић каже да су искористили време да разговарају са председницима општина и начелницима округа, са којима иначе раде и у Београду пред крај сваке године, како би се договорили шта ће се радити следеће године.

Сва околна места доста трпе док се гради Коридор 10 или 11 и ми инсистирамо да се након завршених радова на аутопуту среде и регионални и локални путеви, мостови, јер ако они нису сређени. Урадили смо много, али не довољно, казала је Михајловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести