Михајловић: Велика заинтересованост за концесију аеродрома

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је изјавила данас да је рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за слање обавезујућих понуда за концесију за аеродром "Никола Тесла" у Београду продужен због великог интересовања компанија и да би се пажљиво изабрале најбоље понуде.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Нови рок за доношење одлука о поњуђачима за слање обавезујућих понуда је 21. јун.
Михајловић је истакла да се све активности око предстојеће концесије београдског аеродрома обављају у унутар стручне групе.

Велика је заинтересованост за концесију на аеродрому Никола Тесла, пре свега, због стратешког положаја који дефинитивно има аеородром Никола Тесла у региону. Продужен је рок у жељи да се све добро погледа и да се траже, ако треба, додатне информације, јер, боље продужити него да нисмо све добро видели, нагласила је министарка.

Како каже, све ће бити јавно и транспарентно.
Ако већ бирамо како ћемо даље да улажемо у аеродром боље да од пуно понуда изаберемо оне најбоље.
Рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за слање обавезујућих понуда за концесију за Аеродром "Никола Тесла" у Београду продужен је за 21 дан од дана истека рока за предају необавезујућих понуда.


У јулу отварање 24,5 км аутопута на Коридору 10

Михајловић је најавила данас да ће средином јула бити отворено 24,5 километара аутопута на Коридору 10, на источном краку.
Михајловић је рекла новинарима да ће бити отворене деонице Црвена Река - Чифлик и Чифлик - Станичење и то највероватније у периоду између 15. и 17. јула.
Она је поновила да ће највећи део Коридора 10 бити готов до краја 2017, а мањи део кроз Грделичку клисуру почетком наредне године.

Коридор 10 је готово завршен. Тешке деонице завршавамо и 24,5 км отварамо средном јула, нагласила је Михајловић.
Она је одговарајући на питања новинара истакла да нико није давао нереална обећања нити обмањивао бившег премијера Александра Вучића по питању рокова већ да су у питању тешке и проблематичне деонице и да неке ствари нису могле да се предвиде, као у Грделичкој клисури.

Михајловић је рекла да колико се год турдили да завршите у дан постоје ствари на које не можете да утичете и навела као пример недавно падање потпорног зида на косини код тунела Предајене услед природног кретања тла.
Ова влада је за две године завршила готово 200 км аутопута, нагласила је Михајловић.


Влада Србије продужила је 10. маја, трећи пут од објављивања огласа, рок заинтересованима за предају необавезујућих понуда у поступку за давање концесије над Аеродром "Никола Тесла", до 30. маја, што значи да је сада рок за доношење одлука о поњуђачима за слање обавезујућих понуда 21. јун 2017.
Приликом претходног продужетка рокова, као крајњи датум за достављање необавезујућих понуда био је дефинисан 15. мај, док је претходни рок био 24. април, а рокови су пролонгирани, како је тада наведено на захтев великог броја квалификационих учесника.

Како је наведено у данашњем огласу и рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за учешће у фази 2, одлуком Владе Србије се продужава на захтев квалификованих учесника у том поступку.
Рок за подношење обавезујућих понуда остаје непромењен и износи 75 дана од дана објављивања понуђача који су се квалификовали за учешће у другој фази поступка давања концесије за београдски аеродром. 

Трајање осталих рокова јавног позива за давање концесија за Аеродром Никола Тесла у трајању од 25 година,а који је објављен 10. фебруара 2017. остају непромењени.
На претквалификациони конкурс за Аеродром "Никола Тесла", према ранијим подацима, јавило се 27 заинтересованих компанија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести