Михајловићка у Лозници: Још 700 милиона у путеве

ЛОЗНИЦА: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас у Лозници да је у овај крај у претходне три године уложено 1,7 милијарди динара, а да је план да се до краја године уложи још 700 милиона.
zorana mihajlovic, tanjug dragan kujundzic
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

„Сви пројекти у путној инфраструктури биће базирани на расту економије по општинама, новим инвестицијама и стварању потребних саобраћајних услова за долазак нових инвеститора", рекла је Михајловић која је присустовала данашњем састанку председника Републике Александра Вучића са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина дуж тока Дрине - Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта, саопштено је из њеног кабинета.

Она је истакла да је договорено да се изгради нови мост на граничном прелазу између Бајне Баште и Скелана у Републици Српској, с обзиром да би предвиђена реконструкција постојећег моста била готово скупља од изградње новог.

Додала је и да ће ускоро почети припреме за реконструкцију пруге Ваљево - Лозница за коју је завршена пројектно-техничка документација.

Михајловић је похвалила градоначелнике и председнике мачванских општина јер велики новац улажу у одржавање локалних путева, али и што су спремни за нове инвестиције.

„Пројекти које сте нам предложили су спремни и одличног су квалитета, а то је веома важно за долазак нових инвеститора. За похвалу је и што за одржавање путева који су у надлежности локалних самоуправа не тражите само новац од државе, већ улажете из својих буџета", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести