Милићевић: Стварање амбијента за бржи привредни развој

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас на отварању првог Регионалног пословног форума у Новом Саду да је задатак јавних служби, државних и покрајинских органа да створе амбијент и добре услове пословања да привредници могу да остваре своје пословне интересе.
Djordje Milicevic/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Он је нагласио да већ на првом пословном форуму бројке говоре да смо на добром путу, јер је окупио 142 учесника – пословних људи из 16 земаља.

„То говори о потреби економског повезивања и међу самим привредницима, регијама и државама“, казао је потпредседник Милићевић и подвукао да су Република Србија и АП Војводина у врх својих приоритета ставиле економски развој.

Он је нагласио да се у последњих неколико година постижу изузетни резултати пре свега у економској стабилизацији, а затим и у економском развоју. О томе значајно говори и храбри бројка од 4,5 одсто раста бруто друштвеног производа у првој половини ове године, кроз континуитет који се остварује у ранијим годинама.

Милићевић је нагласио и да је раст индустријске производње, пре свега прерађивачке индустрије, туризма и грађевинарства добра вест, те да се ти трендови прате и у АП Војводини.

„Покрајинска влада даје максималан допринос привреди Војводине, и низом подстицајних мера и кроз покрајински буџет ствара амбијент за остваривање добрих привредних резултата“, казао је потпредседник Милићевић.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић нагласио је да је од великог значаја једниство свих институција и извршне власти у Војводини којима се ствара прави привредни амбијент за даље наступе војвођанске привреде на свим регионалним, али и осталим тржиштима.

На форуму су се обратили и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, као и стручњаци за предузетништво и финансије из Белгије, Холандије, Румуније, Турске и Италије.

Регионални пословни форум одржава се од 25. до 27. септембра 2018. године у Новом Саду, у организацији Скупштине европских регија и Скупштине АП Војводине у сарадњи са Привредном комором Војводине, Развојном агенцијом Војводине и Европском мрежом предузетника, а уз подршку Фонда „Европски послови“ АП Војводине.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести