МК група постала већински власник Викторије са 67% акција

БЕОГРАД: Компанија МК група завршила је куповину 67 одсто акција Викторија групе, једне од највећих агробизнис компанија у Србији.
mk grupa logo
Фото: Илустрација

Интеграцијом компанија чланица Викторија групе: Сојапротеина, Викторија оила, Викторија логистика, Луке Бачка Паланка и ВЗС Сточна храна, МК група је стекла статус већинског власника док досадашњи акционари, Милија Бабовић и компанија Апсара лимитид, остају мањински власници.

Финансијски директор МК групе Андрија Вуковић истакао је да ће богато искуство, стабилност пословања и стратешка усмереност МК групе ка имплементирању најновијих трендова у пољопривреди допринети даљем јачању и расту Викторија групе.

Производи од соје и сунцокрета Викторија групе извозе се у преко 60 земаља света, наведено је у саопштењу МК групе.

Извршни директор Викторија групе, Стефан Бабовић, нагласио је да интеграција ове компаније у састав МК Гроуп може да донесе само бенефит и запосленима и агросектору у Србији, али и шире.

Викторија група сарађује са преко 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредника, а њени производи од соје и сунцокрета могу да се нађу у преко 60 земаља широм света, од чега чак 80 одсто одлази на тржиште Европске уније.

Компанија МК група, са 35 година пословања у аграру, израсла је у највећу вертикално интегрисану компанију у том сектору у Србији и једну од највећих у овом делу југоисточне Европе.

Обрађује 20.000 хектара у земљи и уједно је највећи извозник житарица у Србији.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести