МК: Понуда за преузимање акција Будванске ривијере и Светог Стефана

БЕОГРАД: Компанија МКГ пропертиес, чланица МК Груп система, у складу са регулативом Црне Горе објавила је Проспект за преузимање преосталих акција Хотелске групе Будванска ривијера и Свети Стефан хотели.
crna gora plaza, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Истичемо да је обавезна јавна понуда за преузимање преосталих акција ова два друштва, објављена на основу решења Комисије за тржиште капитала, а по основу Закона о преузимању акционарских друштава, наведено је у саопштењу МГ групе које је достављено Танјугу.

Трансакцијом од 24. маја на Монтенегро берзи, МКГ Пропертиес стекла је додатних 3,24 одсто акција у ХГ Будванска ривијера и 1,51 одсто акција у Свети Стефан хотелима, што заједно са акцијама откупљеним од повезаних лица чини 32,20 одсто у ХГ Будванска ривијера и 31,25% акција у Свети Стефан хотелима.

Већински власник у оба предузећа је држава Црна Гора, наводе из МК групе.

Такође, кажу да прелазећи праг од 30 одсто власништва, компанија је имала законску обавезу да понуди осталим акционарима откуп по истим условима по којима је стекла наведене акције: 7,3 евра по акцији за Будванску ривијеру и 3,85 евра по акцији за Свети Стефан хотеле.

Понуда МКГ Пропертиес ће важити 21 дан од дана објављивања Проспекта за преузимање односно до 5. јула 2022.

МК група наводи да поседује експертско знаје у области туризма и хотелијерства у којима је присутна 13 година.

У прилог томе говори чињеница да тренутно у већинском или мањинском власништву поседује 15 хотела у Србији, Словенији, Хрватској и Црној Гори, наводи се у саопштењу.

Такође, од посебног значаја је сарадња са престижним светским хотелским брендовима - Кемпински и Мериот, што је потврда кредибилитета пословања компаније у наведеним областима.

МК група наводи да је до сада у туризам уложила 500 милиона евра и то не само у своје капацитете већ и у развој туристичких дестинација, кроз инвестиције и имплементацију највиших стандарда пословања.

На овај начин, уједно директно подржава развој локалне економије, позитивно утиче на пословање великог броја фирми широког спектра делатности које се ослањају на туризам и угоститељство, као и на услове за живот и рад локалног становништва, упошљава локалну радну снагу и ствара додатну вредност за туристичке дестинације, кажу у МК.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести