Моравским коридором до Крушевца за две године

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић председавала је данас првим састанком међуресорне Радне групе за координацију, праћење и подршку реализације пројекта изградње Моравског коридора од Појата до Прељине.
mihajlovich_moravski_pok
Фото: Танјуг (видео)

"Изградња Моравског коридора од Појата до Прељине, дужине 112 километара, стратешки је важан пројекат за Србију и важно је да све институције дају свој допринос да створимо услове за максимално ефикасну реализацију пројекта", рекла је Михајловић.

Наш циљ и уједно оно што је уговором предвиђено јесте да за две године Крушевац аутопутем буде повезан са Коридором 10, за мање од три године да Краљево и Чачак буду повезани аутопутем, а да комплетан пројекат буде завршен за четири године, навела је министарка, саопштило је министарство.

Главне теме првог састанка радне групе тицале су се процедуре обезбеђивања финансирања пројекта, ефикаснијих процедура за прибављање материјала за изградњу аутопута, затим наставка израде пројектно-техничке документације, укључујући и ажурирање студије о процени утицаја на животну средину, као и измештања гасне и електроенергетске инфраструктуре на траси будућег коридора. 

Радну групу чине представници Министарства грађевинарства, Министарства финансија, Министарства пољопривреде, Министарства за рад, Министарства енергетике, Управе за јавни дуг, Републичке дирекција за воде, Путева Србије, Коридора Србије, ЈВП Србијаводе, Института за водопривреду Јарослав Черни, Саобраћајног института ЦИП, Института за путеве и Телекома Србија.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести