НИС уложио 15 милиона евра у развој мреже бензинских станица у 2023. години

Компанија НИС наставила је да улаже у развој и модернизацију малопродајне мреже пуштањем у рад четири нове и шест модернизованих бензинских станица у Србији током 2023. године.
2
Фото: Промо/ НИС

Нa тај начин НИС је потврдио статус лидера на домаћем тржишту нафтних деривата, а укупан обим улагања у протеклој години износио је 15 милиона евра.

Током 2023. године НИС Петрол бензинске станице „Косјерић”, „Брус“, „Блаце“, „Бајмок“, „Владичин Хан“ и „Оџаци“ потпуно су реконструисане у нове формате „А“ и „XS“. Изграђене су и три бензинске станице новог формата  - „Бечеј 2“, „Ваљево 5“, као и Гаспром бензинска станица „Соколићи 2“, други малопродајни објекат НИС-а на ауто-путу „Милош Велики“. Изграђена је и нова станица за дугорочни закуп у Нишу.

На новим бензинским станицама потрошачима су на располагању горива евро пет квалитета домаће производње, богат избор робе широке потрошње, a део понуде су и висококвалитетни премијум G-Drive нафтни деривати. У оквиру процеса модернизације током 2023. године НИС је интензивно радио и на реорганизацији продајног простора и модернизацији ентеријера постојећих малопродајних објеката, тако да су потпуно ново модернизовано рухо добиле и бензинске станице „БИП“, „Авалски пут“ на новом кружном току на Трошарини, као и бензинске станице „Мали Пожаревац“, „Наис“ и „Фонтана“ на ауто-путу Београд-Ниш.

Фото: Промо/ НИС

„Модернизација малопродајне мреже један је од кључних праваца у процесу развоја наше компаније. Улагањем у наше бензинске станице стварамо додатни квалитет за наше потрошаче и потврђујемо лидерску позицију на домаћем тржишту. Инвестиције у даљу модернизацију остају наш приоритет и у будућности“, изјавио је Андреј Тучнин, први заменик генералног директора компаније НИС.

Додатна информација:

НИС остаје посвећен ширењу понуде робе широке потрошње  на својим бензинским станицама, па је тако током 2023. године компанија додатно обогатила портфолио допунског асортимана новим производима и услугама. Такође, НИС је наставио са инвестицијама у унапређење функционалности иновативних услуга за потрошаче, укључујући и Drive.Go мобилну апликацију за плаћање горива без одласка на касу, коју је до сада преузело више од 300 хиљада потрошача широм Србије.

(Промо)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести