Орбовић: Случај у Зрењанину брука за земљу

БЕОГРАД: Председник Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Љубисав Орбовић изјавио је да се радници у Србији и данас у појединим фирмама суочавају са великим шиканирањима и забраном синдикалног организовања.
Фонет/Божана Павлица/Љубисав Орбовић
Фото: Фонет/Божана Павлица/Љубисав Орбовић

Након састанка са премијерком Србије Аном Брнабић у просторијама СССС, Орбовић је истакао да је у том смислу и последњи случај са радницима у Зрењанину "брука за нашу државу".

"На састанку смо се дотакли и теме о радницима из гета у Зрењанину. С моје тачке гледишта, једна заиста велика брука за нашу земљу, нисмо то заслужили као земља и народ", рекао је Орбовић.

Истиче да у том случају највећу улогу имају агенције које су довеле те раднике, узеле им новац и довеле их у једну непријатну ситуацију и лоше услове.

Орбовић каже да се радници у Србији у појединим фирмама суочавају са великим проблемима, као што су шиканирање и забране синдикалног организовања.

Додаје да се поједини покушаји синдикалног организовања завршавају отказима.

"То је нешто што је за нас неприхватљиво", рекао је Орбовић.

Рекао је да су теме састанка са премијерком и осталим представницима Владе Србије, министром Синишом Малим и министарком Даријом Кисић Тепавчевић, биле и социјални дијалог, минимална зарада, права запослених у реалном сектору.

"Нисмо дошли ни до каквог договора, нити смо имали питање да се договарамо. Битно је да смо спремни и једна и друга страна са наставимо разговоре и консултације и да решавамо директно проблеме које имамо између нас", закључио је Орбовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести