ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА STARTECH ГРАНТОВЕ Више од милион разлога за иновације

Иноватори у Србији по четврти пут имају прилику да се пријаве на StarTech програм и добију до 50.000 долара бесповратне помоћи.
a
Фото: Pixabay

Осим тога, ове године уведен је и конкурс за Програм убрзаног развоја, који обухвата обуке и менторство, као и подршку у изради и пласирању материјала који наше иноваторе треба да представе у најбољем светлу потенцијалним инвеститорима, а њихове производе страним тржиштима. Ово укључује и могућност учешћа на догађајима за повезивање стартапа и инвеститора и на међународним сајмовима и изложбама.

Конкурс је део ширег пројекта компаније „Филип Морис”, укупно вредног осам милиона евра, који спроводи НАЛЕД уз подршку Владе Србије, а са циљем убрзаног привредног раста и трансформације наше економије у дигиталну, извозно оријентисану и засновану на знању и иновацијама.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић изјавила је да је веома значајно што је фокус StarTech-а на повезивању факултета, научно-истраживачких организација и привреде, с циљем да се олакша развој иновативних производа и услуга.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести