Отворен велики центар "Универекспорта" у Новом Саду 

НОВИ САД: У Новом Саду данас је отворен дистрибутивно логистички центар "Универекспрота" који се простире на 30.000 квадратних метара, запошљаваће 250 радника, а вредност инвестиције је 16 милиона динара.
Vucurevic i Mirovic
Фото: Покрајинска влада

Центар су пресецањем врпце отворили председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Групе "Универекспорта" Весна Вучуревић.

Центар "Универекспорта“ који се налази на Зрењанинском путу, највећа је инвестиција у историји ове компаније која је, уједно, обележила и 27 година постојања, саопштено је из Покрајинске владе.

Мировић је рекао да је Универекспорт домаћа компанија која, са више од 2.500 запослених, служи за пример целој земљи, не само у бранши у којој послује већ и у целокупној привреди. Он је подсетио да је компанија на почетку имала само четири запослена, а да ће захваљујући новом објекту - а реч је о инвестицији вредној 16 милиона динара - овде радити око 250 радника.

"Веома је важно да смо заједничким радом локалне управе и Покрајинске владе формирали ову индустријску зону која је добила круну, те сада на уласку у Нови Сад постоји један озбиљан логистички центар који ће помоћи смањивању трошкова компаније, повећати број запослених, а самим тим повећати и наш буџет“, истакао је Мировић након обиласка новог дистрибутивног центра. 

Он је подсетио и на чињеницу да без развоја привреде и економског развоја није могуће улагати у секторе попут здравства, школства и културе. Стога су, према његовим речима, ово примери који илуструју политику Покрајинске владе, и нешто што нам је потребно у што већем броју и на што више места. 

Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је навео да сада када говоримо о тренду смањивања броја незапослених у Војводини, компанија Универекспорт ће се уклопити у тај тренд, као и у тренд постепеног повећања зарада, пре свега у реалном сектору у привреди. Само тако је могуће, како је рекао Мировић, да здрава економија кроз раст приватног сектора јача позиције реконструисаног јавног сектора, који не сме бити пуки трошак већ у функцији развоја привреде.

Мировић је још рекао да се тренутно ради 11 нових индустријских зона у нашој покрајини у жељи за још више компанија, а већ за следећу недељу најавио и нови конкурс Секретаријата за регионални развој, којим ће бити субвенционисана нова радна места и нове технолошке линије. У овој години за то је планирано 350 милиона динара, а у следећој години још већа издвајања. 

Фото: vojvodina.gov.rs

Председница Групе Универекспорта Весна Вучуревић истакла је да ће се отварањем новог објекта компаније Универекспорт, сада промењеним и побољшаним радом, утицати пре свега на продуктивност и ефикасност. 

Дистрибутивни центар, према њеним речима, који се простире на укупно 30.000 квадратних метара, користиће најсавременије технологије и у малопродајне објекте дистрибуирати чак 16.000 производа.

E. Д.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести