Петровић: Покренули смо развој Ковина

Српска напредна странка с великим оптимизмом очекује локалне изборе у недељу у Ковину. Председница општине Сања Петровић каже за „Дневник” да су урадили много од 2013. године, када је њена странка након вишегодишњих великих политичких турбуленција у тој општини на редовним локалним изборима победила и преузела власт од демократа.
Sanja Petrović. Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

„Ми смо наш основни задатак схватили тако да будемо апсолутно на услузи грађанима“, наводи председница општине, која је прва на листи кандидата Српске напредне странке. “Њима највише треба запослење и да живе од свог рада. Шта смо све урадили ових година? У Ковину је после 30 година отворена фабрика индонежанске фирме „Делта Дањуб”, која се бави производњом и прерадом печурака. Производи 20 тона печурака. Ту је запослење нашло 160 људи. Наредних неколико година се планира проширење производних погона и биће потребна додатна радна снага од око 350 људи“, каже Петровић.

Подсетимо, општина Ковин је раније била специфична по политичким превирањима, због чега су у општини често били одржавани избори. Грађани су тако излазили на биралишта 2004, 2006, 2008, 2009. и 2013. године, али у том периоду није реализована ниједна значајнија инвестиција, иако се годинама причало, примера ради, о изградњи индустријске зоне поред магистралног пута М-24 у близини Дунава, вредне око 200 милиона динара. Бирачима су, по свему судећи, дозлогрдила празна обећања па су на последњим редовним локалним изборима 2013. године казнили власт предвођену Демократском странком и дали поверење СНС-у. Странка Александра Вучића у тој општини је тада освојила 43 одсто гласова. Од 2013. године су кренули пројекти и уређење општине. 

Ми смо наш основни задатак схватили тако да будемо апсолутно на услузи грађанима (Сања Петровић)

„Сматрам такође да је важно рећи да је Влада Србије одобрила субвенције за проширење капацитета и изградњу новог погона компаније „Вест фармасјутикал”, која већ дуги низ година веома успешно послује на нашој територији. Отварање новог погона ће бити прилика и за ангажовање нове радне снаге, за упошљавање око 150 људи“,  наводи председница општине.

У Ковину се очекује и оживљавање индустријске зоне, а радиће се и на даљој обнови путева, асфалтирању улица, уређењу гробља, пијаце и паркова, које свако село треба да има. 

„У плану нам је и изградња вртића у Другој месној заједници у Ковину. Ту смо се већ изборили с мучним папиролошким проблемима у вези с имовинскоправним односима, порушлили стари објекат вртића и сад очекујемо почетак изградње новог, укупне површине 850 квадратних метара, који ће бити довољан да прими између 120 и 150 деце“, каже Сања Петровић.

Вредност те инвестиције је 70 милиона динара. Такође је у плану изградња базена, с обзиром на локацију и туристичке потенцијале. Идејно решење за базен је већ урађено, постоји грађевинска дозвола, а након пројекта за грађевинске радове, очекује се почетак прве фазе изградње, за који су из буyета извојили око 35 милиона динара.

        Е. Марјанов 

Капитални објекти

Председница општине напомиње да се завршавају и радови на још два капитална објекта – хали за мале спортове, која је стављена под кров прошле године, а ове је планирано унутрашње уређење објекта од око 800 квадратних метара, инвестиционе вредности, без опреме, 40 милиона динара.

"У завршној фази је и изградња зграде Хитне помоћи, физикалне медицине и рехабилитације у Ковину, као и партерно уређење око зграде. Вредност укупне инвестиције је око 90 милиона динара",  каже Сања Петровић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести