ПКС: Уручени сертификати првим дигиталним консултантима у Србији

БЕОГРАД: Првим дигиталним консултантима у Србији који су прошли обуке и усмену проверу знања пред комисијом Центра за подршку малим и средњим предузећима Аустријске федералне привредне коморе, додељени су данас сертификати у Привредној комори Србије.
Uručeni sertifikati prvim digitalnim konsultantima u Srbiji Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Дипломе су добила 22 сертификована дигитална консултанта који ће помагати малим и средњим предузећима у дигиталној трансформацији пословања, кроз унапређење комуникације с потенцијалним и садашњим купцима, планирање финансирања, подизање профитабилности и квалитета маркетиншких активности.

Успостављањем базе сертификованих дигиталних консултаната завршена је прва фаза пројекта који ПКС реализује у сарадњи с Немачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ) и Аустријском привредном комором (WKO). 

До 2. октобра отворен је позив Центра за дигиталну трансформацију ПКС компанијама које желе да им сертификовани дигитални консултанти помогну.

Компаније се могу се пријавити преко сајта www.cdt.pks.rs.

Такође, 40 компанија, одабраних на актуелном конкурсу, добиће бесплатну подршку консултаната за израду дигиталне "мапе пута" - документа који дефинише кључне области и кораке за дигиталну трансформацију у конкретној компанији, чија је сврха да се уз максимум ефикасности и минимум трошкова увођењем дигитализације унапреди пословање.

Саветник председника ПКС Михаило Весовић рекао је новинарима да је то први пут да се сертификују констултанти на основу међународних стандарда, а након обуке која је била потпуно бесплатна.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести