Потписан Посебан колективни уговор за комуналну делатност

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписао је данас са репрезентативним синдикатима у комуналној делатности Посебан колективни уговор за јавна комунална предузећа на територији Републике Србије, саопштило је то Министарство.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Колективни уговор су потписали Синдикат запослених у комунално-стамбеној делатности Србије и Грански синдикат јавних саобраћајних и комуналних делатности „Независност”.

Посебни колективни уговоро је резултат социјалног дијалога и партнерског односа оснивача комуналних преудзећа и државе и синдикатиа, ањиме ће бити обезбеђени једнаки услови за заспоелене у овој делатности у свим локалним самоуправама, наводи се у саопштењу.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре остварило је успешну сарадњу у социјалном дијалогу са репрезентативним синдикатима а у циљу заштите и унапређења равноправног положаја и статуса запослених у комуналном сектору, што је за нас заједно од изузетне важности у даљем раду, напоменуо је Момировић.

Као заједнички циљ Владе Србије и синдиката, он је истакао бољи увид у пословање комуналних предузећа, њихово одрживо пословање и заштиту запослених у послу којим се баве.

Закључењем овог Посебног колективног уговора настављамо да радимо као партнери на томе да се одлучивање о свим важним питањима, у смислу статуса предузећа и положаја запослених побољша, као и стандард и квалитет услуга које се пружају грађанима, рекао је Момировић.

У саопштењу се напомиње да ће Посебни колективни уговор за јавна предузећа у комуналној делатности на територији Републике Србије бити примењиван до 26. марта 2024. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести