Радницима Фијата две године у иностранству или социјални програм

КРАГУЈЕВАЦ: Компанија Фијат у Крагујевцу сматра да је од 2016 запослених 1541 радник вишак, а запосленима ће бити понуђене само две могућности - да оду да раде у иностранству 2 године или да напусте фабрику уз социјални програм.
fijat, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Ово је порука након данашњег састанка менадзмента компаније и Самосталног синдиката који је, иначе, био хитно сазван и на којем представници компаније нису усвојили примедбе синдиката. Синдикату је понуђен социјални програм са листом радника који су технолошки вишак, а прогмам је достављен и Националнпој служби за запопшљавање.

Синдикат истиче да се међу 1541 радником који су вишак, налазе председник репрезентативног синдиката, његов заменик и чланови Одбора истог синдиката.

"Позивамо председницу Владе да упозори Фијат да не позива раднике пре састанка са њом, заказаног за понедељак 30. мај како би их упознали са понудом. Очекујемо да градоначелник Крагујевца, који је изјављивао да град и република неће дозволити отпуштање радника, предузму потребне радње, да се осујети намера комапаније Фијат", поручили су из Синдиката.

Раднике су позвали да се не изјашњавају о понуди Фијата до понедељка, када ће се одржати састанак са председницом Владе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести