Рекорд на нишком аеродрому: Дочекан 400.000. путник

НИШ: Аеродром "Константин Велики" у Нишу дочекао је данас 400.000. путника ове године што је до сада рекорд нишке ваздушне луке.
n
Фото: Tanjug

"Срећна" путница Биљана Станојевић, коју су на нишком аеродрому дочекали градоначелник Ниша Дарко Булатовић, представници предузећа "Аеродроми Србије" и авио компаније "Ер Србија", добила је на поклон две карте за дестинацију по њеном избору и цвеће од директора Аеродрома Србије Михајла Здравковића.

Станојевић, која је на аеродром дошла са мајком, захвалила је Ер Србији на, како каже, дивном изненађењу.

Путујем често с обзиром да не живим у Србији. Путујем често и са Ер Србијом, рекла је Станојевић и изразила задовољство што коначно може да слети на аеродром у Нишу и избегне путовање од београдског аеродрома до Ниша.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да је ове године нишки аеродром оборио рекорд у броју путника и навео да се показало да су авио линије са тог аеродрома веома значајне.

Ово је потврда исправне политике коју је град водио и заједно са државом учинио све да ове године оборимо рекорд и дођемо до 400.000. путника. Укупно од 2014. године, када су кренули летови, било је нешто више од 1,2 милиона путника не само грађана Ниша него и грађана целог југостистока наше земље, рекао је Булатовић.

Задовољство је, каже, још веће, када се виде насмејана лица путника који лете на авио линијама које доприносе и повећању броја туриста и могућности за долазак нових, потенцијалних инвеститора у Ниш.

Директор предузећа "Аеродроми Србије" Михајло Здравковић рекао је да се пре 33 године када је прављен аеродром у Нишу за 100.000 путника није ни сањало да ће се данас доћи у ситуацију да опслужи 400.000 путника.

Нагласио је да раст и развој нишког аеродрома доприноси целом граду Нишу.

Свесни смо да ситуација није идеална. Потребно нам је проширење, нова терминална зграда и бољи услови, али захваљући ангажовању Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ми ћемо у следећој години учинити додатне инвестиције како бисмо побољшали услугу коју нудимо нашим путницима, рекао је Здравковић.

Навео је да је у току израда пројектно техничке документације за нову терминалну зграде која ће, како очекује, бити завршена у првом кварталу идуће године, а потом ће кренути радови.

Идеја јесте да постоји потпуно нова терминална зграда до постојеће терминалне зграде која ће служити за одлазеће путнике, док ће се ова постојаћа преправити за долазеће путнике. Укупна површина зграде требало би да буде 5.000 метара квадратних, рекао је Здравковић.

Комерцијални директор "Ер Србије" Никола Вукомановић рекао је да је данас изузетна дан и за нишки аеродром, али и за српског националног авиопревозника.

Ми заједно растемо и развијамо се. Успели смо да дођемо до овог великог рекорда. Бити мост и спона између југа Србије и свих ових делова Европе је значајна ствар. Уверен сам да ћемо у идућој години имати још бољи резултат, рекао је Вукомановић.

Нагласио је да рекорд у броју путника на нишком аеродрому на најбољи начин презентује целој Европи да је Србија дивно место у које треба да дођу и туристи, али и привредници.

Уверени смо да година пред нама доноси још боље резултате и да ћемо имати заиста још већи број путника, а он је и сада заиста велики, рекао је Вукомановић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести